25 Ara 2008

Erkek kadın ilişkilerinin evlilik çıkmazı-"çıkmaz bu yokuş düze"

25 Ara 2008

Bugünlerde hangi blogu açsam karşıma evlilik lafı çıkıyor. tabi bu blogların sahibi bekar, çeşitli yaş gruplarından bayan arkadaşlar.. henüz tek bir erkeğin blogunda bile, "evleneceğim kızı arıyorum", ey beyaz babydol giyen yar; gel bul beni artık"ya da "evimin erkeği, çocuklarımın babası olayım" diyen Allahın er kişisine rastlamışlığım yok.

sanal alem, aman olmasın ne olacak ki diyeceğim ama, tanıdığım yüzlerce erkek içinden sadece birinden bu tarz laflar duymuştum.

O zat-ı muhterem de az asosyal olup kız kısmına yaklaşamayınca ailesinden medet umup eş-dost tanıdık tavsiyesi ile bekar kızı olan evlere akşamlık misafirlikler yaşıyor, 3 dakikalık muhabbetlere göre eş adayı belirliyordu.

hani artık orta yaş aralığında anılmaya başlamasam ve birde şu yukarılarda bir cümlede bahsettiğim yüzlerce erkeği gerçekten tanımamış olsam umut edecem amaaaaa.ııhhh yok öyle bir şey..

e haliyle, erkekler "kızlara vuracan-patlatacan,birde çalıp oynatacan" halinde ilişkiler yaşarken, kızlar da her deneyimden sonra yaklaşıkçası "e artık yeter bu kaçıncı deneme yanılma, yok mu şöyle yuva kurulası, boy boy çocuk doğrulası, o çocuklara baba yapılası erkek" olan cümleler kuruyorlar.

tabi benim hemen idrar üzerine karakter tahlili yapan her iki tarafı da irdeleyen halime bakıp, "sen de bayansın bak ne kadar rahat konuşuyorsun, ne var sanki evlenecek anlamışsın " demeyin sakın. çünkü birazdan yazacaklarım size bu lafı yutturup, üstüne gargara yaptırır.

kadın için evlenmek erkekden çok daha fazla değişim ve sorumluluk anlamına geliyor. henüz cesaretim varken bunca değişikliği yapıp, hayata yeniden başlamalıyım diyor mantıklı tarafım. pek çok hemcinsimin düşündüğü gibi yani.

testesteron hormonlarınız beyninizi etkilemiyor ise beyefendiler; şöyle bir oturup düşünün derim, Sizce bir kadın evlendiğinde, değişen tek şey soyadı mı? bütün sorumluluk erkek üzerinde derken bana 70-80 li yılların "kadın evde oturur erkek çalışır ailenin reisliğini yapar, harcamalar cepten gider, bende de bunu yiyecek mabad yok" mantığından gerekçeler gösterecek biri çıksada karşıma, verip veriştirsem; uzun bir süredir söyleyemediğim için, içimde su ile genişleyip büyüyen gıda maddesi durumunda varlığını sürdüren kelime birikintilerinden kurtulsam ne güzel olurdu..

kadınların bunca sorumluluğu birden almak istemesinin mantıklı gelmediğini söyleyeceksiniz şimdi de belki.. tabi bir yandan haklısınız kim ister ki sırtına taşıyıp taşıyamayacağından bile emin olmadığı kadar yükü almayı...

ah bu hominyumun hormonları yok mu? bence müsebbibimiz onlar.. belli bir zamandan sonra bangır bangır bağırıyorlar.. Anne ol, anne olllll, annneeee olllllllllllllll.. diye . evlilik hayallerinin bir nedeni bu.

tabi birde ne kadar modern, ne kadar avrupai kısacası ne kadar geniş olursa olsunlar aileler... insan bir zamandan sonra annesinin evine benim evim diyemediğini farkediyor.. yalnız yaşasa bile aile içerisinde bahsedilirken, bizim küçük kız, "-gerçi artık pek küçük değil ama, ondan 15 yaş küçük kuzeninin bile nikah büyüklüğü (birde bunun büyüklüğü olur ya güzel yurdumun, güzzel muhabbetlerinde) var onun için o bööölllleee az laf sokmalığına kavruk kaldı..-" tarzı konuşmaların eğlencesi olmak istemiyor.

Erkekler ise, ekmek elden su gölden yaşam sürdükleri ana kucağı evini bırakıp ya da yalnız yaşarken elde ettiği pek çok özgürlükten vazgeçip sorumluluğunu taşıyacağı bir yaşantı istemiyor belki.. belki de "biz" olma fikri onlara itici gelen..

öyle ya da böyle erkek hep kaçan taraf, kızlar ise muhabbetlerin "abi tek derdi,beni kafalayıp evlenmek, sevgi o zamana kadar" şeklinde ki mezesi olmaya devam edecek sanırım..

efendim.. itiraz mı ettiniz.. hadi ispatla tersini :D

4 yorum:

Curly dedi ki...

Yok annem yaa ispatlayamam :)) Hakkat çok doğru yazmışsın..Ama ben de evlenmek istiyorum yaa ühühühühü O kadar kazık yedim hala akıllanmadım şu evlenilecek adam arayışımdan vaz geçemedim ama bulcam sonunda azmettim :)))

Unknown dedi ki...

"Erkekler ise, ekmek elden su gölden yaşam sürdükleri ana kucağı evini bırakıp ya da yalnız yaşarken elde ettiği pek çok özgürlükten vazgeçip sorumluluğunu taşıyacağı bir yaşantı istemiyor"

bu cumlenin sonuna belki gelmesi bana sacma geLdi :D
kesinlikle "dogru" diyorum ben bir erkek oLarak :))))
guzeL yazi hanim efendi eLinize sagLik ;)

Adsız dedi ki...

ömrümü yedin ömrümü:D biz böyle ihaneti evliliği eleştirmekten evde kaldık zaten ama iyi ki döndün ruhum: )

sevgimle

maviyaprak

Adsız dedi ki...

Tespitler bence gayet yerinde ve güzel hatta bu blogun karşıma çıkma sebebi tam olarak "evlilik çıkmazı" yazmam arama motoruna bende tam a şuanda bu evlilik işini nasıl çözücem doğru mu yanlış mı evet desem mi? şeklinde git-gel lerle uğraşıyorum.
Sonuç... tabiki henuz yok :S

Yorum Gönder

şşş okudun öyle kaçmak yok.. varmı öle bakıp bakıp iz bırakmamak he ? kime diyom alooooo.. adam gibi bişiler yaz çabuk bileyim bi kimsin nesin necisin hadi onları da geç istediğini söyle ama adam gibi edepli olsun edebi olmasa da olur yoksa valla sürerim izini şu net aleminde veririm seni benim odunumsu öküzden evrimleşip koala olan herife okaliptus niyetine.. yazsana be :P

 
Mantıklı Deli © 2008. Design by Pocket